Psilohuasca

Bij MindTravellers bieden we tweedaagse-, driedaagse- en privé ceremonies aan, waarin je de kracht van psychedelica kunt ervaren onder begeleiding van ervaren professionals.

Een plant medicijn dat een poort opent naar groei, transformatie en nieuwe vergezichten

Psilohuasca is de verzamelnaam van ons meest populaire plantmedicijn. Dit is een combinatie van een MAO remmer en Magic Truffels. Het combineren van psilocybine (dat zit in truffels) met een MAO-remmer kan resulteren in een ervaring die echt goed vergelijkbaar is met die van ayahuasca, een traditioneel inheems drankje dat wordt gebruikt voor spirituele en genezende doeleinden en bovendien legaal is.

Psilohuasca wordt vaak gezien als een alternatief voor ayahuasca, omdat het de potentie heeft om vergelijkbare effecten te produceren zonder de noodzaak van het innemen van de plantaardige ingrediënten die in ayahuasca worden gebruikt. Het opent de poort naar inzichten die in ons dagelijks leven niet, of niet gemakkelijk, toegankelijk zijn.

Psilohuasca brengt een veranderd en verscherpt bewustzijn teweeg, alsof je een andere wereld binnengaat

Een Psilohuasca-ervaring is een reis door onbekende landschappen in jezelf, waar je verwonderd van terugkeert. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en perspectieven. Je maakt diep contact met je onderbewuste en kunt op een intense manier reflecteren op jezelf. Je ervaart dat je deel uitmaakt van een veel groter geheel en wordt overweldigd door liefde.

Bepaalde dingen die vroeger ingewikkeld leken, kunnen plotseling verrassend eenvoudig worden. Op deze manier ben je in staat om niet-helpende patronen los te laten. Je vervangt ze door helpende patronen.

Onderzoek heeft aangetoond dat Psilohuasca nieuwe verbindingen tussen hersengebieden creëert. Zo kun je letterlijk met een versterkt brein naar je problemen kijken.

Psilohuasca; het verschil met ayahuasca is klein

Je gedachten en gevoelens krijgen een andere betekenis met het innemen van magic truffels. De truffels wordt ceremonieel genuttigd en heeft een sterk reinigende, visionaire en helende werking.

Psilohuasca kan ook confronterend zijn, omdat je Inner Healing Intelligence je spiegels van je ziel laat zien, die kunnen betekenen dat je iets moet veranderen om te kunnen groeien. Het komt ook voor dat je zeer intens mag beleven waar blokkades in je huidige leven vandaan komen. En wat je zelf (on)bewust in stand houdt.

Meer over Psilohuasca

Psilohuasca en Ayahuasca activeren vergelijkbare receptoren in je hersenen, waardoor de werking dicht tegen elkaar aan ligt en daarmee ook de beleving. Dat heeft te maken met het kleine verschil in het receptorprofiel van de psychoactieve stof.

Plantceremonies zijn niet voor iedereen geschikt. Alvorens je deelneemt aan een ceremonie moet je eigenlijk altijd een intake formulier invullen.
Als één of meerdere van onderstaande contra-indicaties op jou van toepassing zijn kun je beter niet deelnemen. Het is namelijk gevaarlijk deze stoffen te combineren met psilohuasca.

Voor wie?

Als je openstaat voor nieuwe inzichten en lessen over jou en de dingen die voor jou belangrijk zijn onder ogen wil zien. Als je zelfkennis wil krijgen en bereid bent in alle spiegels te kijken en verantwoordelijkheid wil nemen voor je leven.

Het kan ook geschikt zijn voor mensen die op de een of andere manier geconfronteerd blijven worden met herhalende patronen. Dat kan moeite hebben met het nemen van beslissingen zijn, of met levensvraagstukken. Of het niet (meer) voelen van zelfliefde. Of problemen hebben met somberheid, angst of verslavingen.

Je kunt belangrijke inzichten krijgen in de problemen van je leven en deze zelf onderzoeken met je ‘inner healing wisdom’ die je vanuit liefde, een ander perspectief laat zien. Want je Eigen Wijsheid is de meest pure bron van jou waarheid.

Er zijn talloze problemen en vragen waarvoor onze plantceremonies kunnen bijdragen aan een nieuw perspectief. Denk bijvoorbeeld aan: Burn-out, depressie, stress, verdriet, eenzaamheid, negatief zelfbeeld en meer.

Vooral vanuit het oogpunt van persoonlijke groei, is het een hele bijzondere ervaring om kennis te maken met je eigen innerlijke belevingswereld, die rijker is dan je je kunt voorstellen.

Wat kun je verwachten?

Eigenlijk is het onmogelijk om de effecten van Psilohuasca in woorden te beschrijven. Het is een reis door een onbekend landschap waar je verbaasd van terugkeert, met een rugzak gevuld met nieuwe inzichten en ideeën. Mensen zeggen vaak achteraf dat het was alsof ze met een versie van zichzelf konden spreken vanuit een diepe bron van wijsheid.

Dit intense proces kan confronterend zijn. Er kunnen verborgen emoties naar boven komen die moeilijk te dragen lijken. Maar weet dat Psilohuasca je in de regel nooit meer laat zien dan je aankunt. Bovendien zorgen wij voor professionele, liefdevolle en bovenal veilige begeleiding tijdens je reis.

Als je besluit dit te doen, staat je een fantastische en in vele opzichten verrijkende reis te wachten. Wat je op deze reis zult ervaren en tegenkomen is van tevoren niet bekend. Net zoals de Indianen de natuur vertrouwden, kun je erop vertrouwen dat je reis je precies zal geven wat je nodig hebt. En dat je de vaardigheden hebt om te werken met wat je gegeven wordt

Ceremonie informatie

We beginnen gezamenlijk om 12:00 uur op Nijverheidsweg 7 in Culemborg. Vervolgens starten we met de briefing, waarin we uitleggen wat je kunt verwachten en hoe de ceremonie verloopt. Hier kunnen ook al jouw vragen beantwoord worden. Dit duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

Daarna beginnen we met de ceremonie, die tussen de 5 en 8 uur duurt. Je wordt gedurende het hele proces goed begeleid en kunt erop vertrouwen dat je in goede handen bent. We zorgen goed voor je, zodat je je volledig kunt concentreren op je eerste innerlijke reis.

Na de innerlijke reis, ieder op zijn eigen tempo, ontvang je een gezonde soep en een lichte (vegetarische) maaltijd. Uit ervaring blijkt dat mensen vaak moe zijn en vroeg willen gaan slapen. Ook zijn er slaapplaatsen voorbereid, je wordt volledig verzorgd!

De volgende ochtend ontbijten we rond 8:00 uur en beginnen we om 9:00 uur met het delen van ervaringen. Dit geeft je de gelegenheid om met de groepsleden te delen wat je wilt delen over je ervaring. Daarna maken we een mooie rustige wandeling langs de rivier de Lek. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, kunnen we een ‘Wim Hof-duik’ nemen of gewoon naar de wolken staren of in stilte zijn met de natuur.

Na een lichte lunch met fruit, soep en broodjes beginnen we met een sound healing sessie. Als het regent, of als de groep dat verkiest, kunnen we in plaats van wandelen ook een doek maken (alle materialen staan voor je klaar) waarop je zonder woorden je ervaring kunt uiten. Je kunt dit aan de rest van de groep laten zien en toelichten, zoveel als je wilt. Dit geeft genoeg tijd om weer rustig te landen met elkaar. Dit zijn ook zeer bijzondere momenten van deze mooie bijeenkomst. We sluiten gezamenlijk af na een lunch met broodjes, zodat je rond 11:30 uur kunt vertrekken.

Psilohuasca- een combinatie van Magic Truffels en een plant die een MAO-remmer bevat

Psilohuasca is is een combinatie van de magische truffel, met de MAOI van Ayahuasca, de liaan Banisteropsis Caapi. In de truffels zit psilocybine, een stof die niet verslavend is en in het lichaam wordt omgezet in psilocine. Psilocine beïnvloedt belangrijke knooppunten in de hersenen en verandert de controle over ons denken. Het lijkt op serotonine, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt.

​Psilocybine bevrijdt onbewuste kennis en maakt deze beschikbaar, waardoor je in contact kunt komen met emoties, levenslessen, toekomst en verleden.

​Door een MAO-remmer te gebruiken erbij zal de werking langer duren.

× Chat