5 dingen die je moet weten over Ayahuasca

Ayawasca, Aya, Aioaska of Ayahuasca zijn verschillende namen die je hoort en ziet. Maar wat is eigenlijk de juiste naam en waar komt het vandaan? Hoe en wanneer gebruik je de “medicijn”? Op het internet is er veel te lezen en te zien, dus je kunt veel vinden.

Maar wat is de juiste informatie over dit “medicijn”? In dit artikel vind je 5 dingen die je moet weten over Ayahuasca.

 

#1 Wat is nu de juiste naam voor deze hallucinogene drank?

Je komt veel variaties van deze drank tegen. Ayawasca is een veelvoorkomende variatie, maar je ziet ook Aioaska, Ywaska en andere variaties. Andere namen voor deze drank zijn Yagé, huasca, Aya en Caapi.

Maar wat is de officiële naam voor deze drank? Ayahuasca is de correct geschreven naam. Ayahuasca betekent slingerplant of liaan.

 

#2 Waar komt ayahuasca vandaan?

Ayahuasca is een oud medicijn afkomstig van de inheemse stammen van het Amazone regenwoud in Zuid-Amerika.

Van minstens 70 inheemse stammen die in het Amazonegebied leven, is bekend dat ze Ayahuasca als een heilig medicijn beschouwen.

Het gebruik wordt geleid door een medicijnman (sjamaan) en wordt in deze cultuur van generatie op generatie doorgegeven.

 

#3 Wat is Ayahuasca precies?

Ayahuasca is een thee of drank gemaakt van twee ingrediënten uit het regenwoud. De liaan en de Viridis-plant. Beide worden urenlang gekookt om een bruine, theachtige drank te creëren. Deze drank wordt Ayahuasca genoemd.

Ayahuasca heeft bij de juiste dosering visuele hallucinatoire effecten.

 

#4 Wat doet Ayahuasca?

Ayahuasca heeft een visueel hallucinatoir effect. Bij de juiste dosering raakt het lichaam in een staat van intoxicatie die droomachtige beelden produceert. In het begin kan de ervaring onaangenaam zijn, omdat symptomen zoals zweten, braken en diarree kunnen optreden. De volgende fase is spirituele reizen of innerlijke reizen waarin je in gesprek gaat met je innerlijke ziel.

BNN’s Drug Lab heeft een goede documentaire gemaakt over hoe een Ayahuasca-ceremonie werkt en wat de effecten zijn.

 

#5 Voor wie

Als je openstaat voor nieuwe inzichten en lessen over jezelf en de dingen die belangrijk voor je zijn. Wij staan voor een combinatie van traditionele kennis, modern onderzoek en praktijken gerelateerd aan plantmedicijnen. In onze veilige setting met de juiste begeleiders kun je echt de reis van je leven maken. Het is ook geschikt voor mensen die op de een of andere manier vast zijn komen te zitten. Vast in hun persoonlijke ontwikkeling. In het niet meer voelen van eigenliefde. Of die problemen hebben met somberheid, angst of verslavingen. Je kunt belangrijke inzichten krijgen in de problemen van je leven en deze zelf oplossen door ze vanuit een ander perspectief te bekijken.

Er zijn talloze problemen en vragen waarvoor onze plantceremonies een bijdrage kunnen leveren aan een oplossing.

Bijvoorbeeld:

– Overwerk
– Burn-out
– Depressie
– Spanning
– Angsten
– Verdriet
– Eenzaamheid
– Negatief zelfbeeld
– Rouwverwerking
– Verslavingen
– Verlatingsangst
– Bindingsangst
– Sociale angst
– Communicatieproblemen
– Psychosomatische problemen
– Gevoelens van minderwaardigheid

Ook vanuit het oogpunt van persoonlijke groei is het een zeer bijzondere ervaring om kennis te maken met je eigen wereld die groter is dan je je kunt voorstellen.

Deelnemen aan een Ayahuasca-ceremonie.

Als je wilt deelnemen aan een ayahuasca-ceremonie, is het belangrijk om je van tevoren goed te informeren. De juiste begeleiding door experts is zeer belangrijk tijdens een ceremonie.

Bij Mindtravellers vind je deze ervaring en expertise. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Mindtravellers. Meer informatie vind je op Mindtravellers.com.

De Universiteit van Maastricht doet in samenwerking met Mindtravellers onderzoek naar de invloed van Ayahuasca op gezondheid en welzijn. Dr. Kim van Oorsouw, neuropsycholoog aan deze universiteit, is betrokken bij onderzoek om de levensveranderende ervaringen met Ayahuasca vanuit een wetenschappelijk perspectief te verklaren.

× Chat