Veelgestelde vragen

Na je registratie ontvang je een vragenlijst van ons via de mail. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij jou deze zo volledig mogelijk en eerlijk in te vullen. Deze vragen gaan over je lichamelijke en mentale gezondheid. Ook zijn er vragen over jou, die belangrijk zijn in jouw leven en jouw motivatie waarom je graag mee wilt doen als deelnemer. Omdat sommige medicijnen niet samen kunnen gaan met Psilohuasca (dit bestaat uit een MAO-remmende plant en Magic Truffels en kan hartslag en bloeddruk licht verhogen). Ons team kan je hierbij informeren maar wij adviseren altijd om te overleggen met je arts of apotheek of het veilig is voor jou om mee te doen, met jouw medicatie. Dit geldt ook voor bepaalde ziektes of aandoeningen. Wij willen er alles aan doen om gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

Veiligheid staat voorop bij MindTravellers. In sommige gevallen kunnen wij je sterk afraden om een Psilohuasca reis te maken. Er zijn medicijnen die een MAO remmer bevatten, net als Psilohuasca. Deze combinaties kunnen een contra indicatie zijn. Medicijnen die niet goed samen gaan met Psilohuasca zijn bijvoorbeeld anti- depressiva, bloeddruk verlagers en beta-blockers. Ook bepaalde lichamelijke en mentale condities kunnen een contra indicatie geven. Het is dan niet verstandig en soms zelf gevaarlijk om deel te nemen. Zie ook:

https://hulpgids.nl/informatie/medicijnen/serotoninesyndroom/

Wij vragen je minstens een aantal weken vantevoren helemaal gestopt te zijn met anti-depressiva. Hou hierbij rekening met een verstandig afbouwschema, stop niet in een keer, en doe dit altijd in overleg met je arts.

Wij checken alles hiervoor met het gezondheids-verklaring formulier die je krijgt toegezonden. Neem dit zeer serieus en overleg bij twijfel altijd met ons, je arts of apotheek.

Om het meeste uit je reis te halen raden we je aan, als het even kan, om je zelf twee weken mentaal, fysiek maar ook energetisch voor te bereiden. De juiste mindset (intentie, lichamelijke geestesgesteldheid) en setting (omstandigheid waarin Plantmedicijn wordt genuttigd, begeleiding, ritueel, muziek e.d.) zijn grotendeels bepalend voor de uitkomst van jouw ervaring. Fysiek en energetisch voorbereiden betekent dat, dat je het beste geen zuivelproducten en rood vlees kunt eten voorafgaand aan de ceremonie. Koffie, zout en suiker zo weinig mogelijk. Op deze wijze kun je zo ‘puur’ mogelijk starten met je reis.

Deze voorbereidingen helpen ook met je hele proces, je bent immers bewust bezig met reinigen van jezelf. 48 uur voor en 48 uur na de reis is het beter om geen voedsel tot je te nemen dat Tyramine bevat, want dit kan je bloeddruk verhogen tijdens de ceremonie. Tyramine zit onder andere in: Alcohol (ook alcoholvrij bier) Verschillende soorten kaas, bewerkt vlees en vis en wild producten. Eet de dag voor de reis zo licht mogelijk en gebruik geen of weinig vet. Daarmee zorg je dat je bloeddruk zo laag mogelijk blijft. Het verkleint ook de kans op misselijkheid en hoofdpijn.

De laatste uren voor de reis is het beter om niets meer te eten. In de twee weken voorafgaand aan de ceremonie geen drugs, alcohol, medicijnen (indien mogelijk, overleg met ons of je arts), neusspray en supplementen gebruiken. De anti-conceptie pil is hiervoor een uitzondering. Neem deze ruim voor de reis in verband met het mogelijk overgeven. Tip: download de Trip app (Psychedelic guidance- van Field Trip Health), hierin staan veel prachtige meditaties, nieuws en andere tools om je voor te bereiden op je tri

Net zo belangrijk om een goede reden te hebben om een reis bij ons te maken, is het belangrijk om na te denken over het zetten van een intentie. Dat is een soort kompas klaarmaken, voor je reis. Op deze wijze kun je het meeste uit je reis halen. Wat hoop je met je reis te bereiken, wat wil je er graag uit halen? Een psychedelische ervaring is niet zomaar wat, bewuste voorbereiding geeft houvast; het maken van – of nadenken over – een intentie is daar een onderdeel van. Denk hier de komende dagen alvast goed over na, en schrijf het eventueel op. In de groeps sessie vooraf kun je deze intentie delen als je dat wilt, maar uiteraard beslis je dit zelf of je dit wil.
En dan is de dag van de reis er. Bij binnenkomst laten we je eerst al onze ruimtes zien. Als je een groepsreis hebt geboekt doe we eerst een voorstelrondje zodat iedereen elkaar een beetje leert kennen. Vervolgens starten we met een informatie-sessie waarin we uitleggen hoe de ceremonie gaat, wat je mogelijk kunt verwachten en hoe wij samenwerken met elkaar. Voordat de reis begint worden de intenties gedeeld. Als je deze liever voor jezelf houdt is dat ook goed. Daarna krijg je de thee uitgereikt en dan ga je op je matras liggen en sluit je je ogen. Wij hebben prachtige muziek die past bij deze psychedelische reizen. Zo kun je in contact komen met je diepe emoties. Natuurlijk zijn wij als begeleiders altijd bij jou in de buurt om je te helpen als het moeilijk wordt. De reis zelf duurt circa 4 tot 6 uur. Daarna is er een vegetarische maaltijd met een gezonde soep en ruim de tijd om met alleen of elkaar te ervaringen te delen.
Magic Truffels werken tussen 4-6 uur, soms langer. Psilohuasca kan langer duren, Inclusief ontvangst en ‘landing’ tussen 7-8 uur.
Ja dat kan. Alhoewel je in je eigen wereld bent tijdens je reis, je kunt de normale wereld nog steeds zien en enigszins begrijpen. Als je naar de WC wilt gaan kun je gewoon opstaan en lopen. Je wordt altijd vergezeld door een begeleider van MindTravellers om te zorgen dat je je balans niet verliest. Wij zorgen dat je veilig naar de WC gaat en weer terug op je matras terug komt.
Neem in elk geval kleren mee die je lekker zitten. Omdat we geen schoenen dragen in de ceremonie ruimte is het fijn om slippers of pantoffels mee te nemen. Neem ook alles mee wat je nodig hebt om bij ons te overnachten. Voor de wandeling zijn wandelschoenen en een jas fijn. Je kunt zwemspullen meenemen voor de rivier-duik.

Onze ruimte

We verwelkomen je graag in onze oude ruime gebouw dat wij in 2006 kochten. Het is recent aangepast met een grote keuken prachtige ceremonie ruimte centraal in Nederland; namelijk in Culemborg.

Het is dicht bij de rivier, een mooie plek om de innerlijke reis met elkaar te integreren.

Je zult je bij ons gelijk thuis voelen, de sfeer is huiselijk en er zijn voldoende plekken om je rust te vinden als je liever niet in gezelschap bent. Wij staan voor rust en reinheid; dus gezond en vers eten en fris beddengoed!

https://www.mindtravellers.com/faq?questionId=87015d8b-f210-4756-b341-a976b96ccb68&appDefId=14c92d28-031e-7910-c9a8-a670011e062d

De ervaren begeleiders zijn ervaren reizigers en zijn er om jou de hele reis liefdevol bij te staan met hun kennis en ervaring. Zij zorgen voor rust en kalmte tijdens de ceremonie zodat iedereen zich veilig voelt. Met hun eigen psychedelische reiservaringen en vaak therapeutische achtergrond kunnen zij goed begrijpen wat er gebeurt en daardoor je zo goed mogelijk steunen. Ook na de reis is het fijn om met de nieuwe inzichten, ideeën en gevoelens aan de slag te gaan. Door te gaan kijken hoe je kunt toepassen wat je in de reis hebt gezien en geleerd, in je dagelijks leven. Soms kan feedback van ervaren begeleiders daar goed bij helpen.

Wij vinden integratie een belangrijk, zo niet het belangrijkste onderdeel van je hele ervaring. Een psychedelische reis is eigenlijk een onderdeel van de helende ervaring die je kan opdoen, met zo’n vaak diepe ervaring. Het is belangrijk dat je tijd en ruimte neemt, om met je inzichten aan de slag te gaan. Hoe je die wil gaan toepassen in je dagelijkse leven.

Om zo goed mogelijk alle nieuwe ideeën en gedachten toe te passen in je dagelijkse leven is er tijd hiervoor ingepland. We reflecteren dan met elkaar tijdens een sharing, wat we hebben gevoeld, gezien en geleerd. Je mag hier zo actief aan meedoen als je zelf wilt.

Door deze ervaringen te delen met anderen, en ook de ervaringen te ontvangen van anderen, ontstaat er een completer beeld van de betekenis van alles. Wij vinden het belangrijk hiervoor open te blijven staan, ook na dit weekend.
Met een token krijgt iedereen om de beurt ‘het woord’ en kan op eigen wijze vertellen over zijn gevoelens en delen wat hij of zij wil.

Daarna kun je schilderen of een bewuste wandeling langs de rivier maken.

Ook dit zijn vaak mooie momenten van reflectie en delen met elkaar. Voor je eigen integratie verwijzen we naar de Trip app, daar staan mooie artikelen in en meditaties om je opgedane inzichten verder vorm te geven.

Er bestaan verhalen van mensen ‘in hun trip blijven hangen’. Meestal wordt hiermee bedoeld dat mensen na het meemaken van een psychedelische ervaring nog een tijdje van slag zijn. Wij zijn van mening dat een angstige, moeilijke of uitdagende psychedelische ervaring, juist heel betekenisvol kan zijn. Er kan sprake zijn dat een naar gevoel blijven hangen, dan is het verstandig je integratie proces verder door te zetten met een integratie coach of een andere professional. Tijdens je reis word je onvoorwaardelijk gesteund door ons team om ergens doorheen te werken. Wij zien aan jou, wanneer je het moeilijk hebt en staan je dan bij. Het kan heel krachtig zijn, om zelf een uitdaging zoals een pijnlijke herinnering of een emotie die je liever niet voelt, een plek te leren geven. Hoe je het beste kan omgaan met moeilijke emoties, gedachtes en gevoelens is een onderdeel van de voorbereiding. Die je zelf kunt doen maar die ook tijdens de introductie wordt verteld. Tijdens het screeningsproces kun je ook vragen hierover stellen. In het kort kun je stellen, dat plantmedicijnen je in een proces helpen, om onverwerkte gevoelens te doorvoelen en te helen. Je gaat dus beter voelen en dat betekent niet, dat je je direct beter gaat voelen. Dit is normaal, dat gebeurt ook vaak als je in therapie bent.
Zijn al mijn problemen opgelost na de psychedelische trip? Nee, zeker niet. Je krijgt een hoop nieuwe inzichten, je kan kijken door een nieuwe deur maar je moet zelf de stappen zetten die je verder brengen. Dus het kan een katalysator zijn voor een verander proces, maar veranderen is een keuze die je zelf moet maken. Dat is na je innerlijke reis, in je gewone dagelijkse leven.
Als je na de sessie wil autorijden moeten wij eerst kunnen vaststellen dat je helemaal in balans bent en dat het veilig is. We vragen je dan ook om je door ons advies te laten leiden. Het kan zijn dat je moe-er bent dan je door hebt. Het openbaar vervoer is op loopafstand en onze voorkeur is dat je wordt opgehaald als het kan.
Dat kan, maar we adviseren om de ruimte te nemen om te reflecteren en te integreren wat je hebt meegemaakt. In de dagen na een sessie, sta je nog erg ‘open’ en komt informatie heel erg binnen. Je bent onder een mentale douche geweest; neem de tijd om te landen voordat je meegenomen wordt in de sleur van alledag.
Naast medische contra-indicaties, vooral ook omdat je een bepaalde balans in jezelf moet hebben, om de ‘andere wereld’ aan te kunnen die je betreedt, onder invloed van een geestverruimend middel. Je moet jezelf enigszins kunnen reguleren, als oude pijn of weggedrukte emoties aan de oppervlakte komen tijdens een reis. Wij helpen hier uiteraard bij, maar uiteindelijk komt de meeste wijsheid uit je Zelf. Een stevige mentale balans is een goed uitgangspunt om een psychedelische ervaring mee te maken en die ook te kunnen duiden zodat je er wat aan hebt in je dagelijkse leven.
Ja dat kan zeker. Het kan heel fijn zijn, om je ervaring te delen met iemand die dichtbij je staat. Of met een groep mensen. Het delen van zo’n bijzondere ervaring is goed voor je proces, als je zelf nooit een psychedelische reis hebt meegemaakt blijft het best abstract voor de luisteraar. Veel reizen gaan over diverse vormen van liefde en liefhebben. Je voelt een ander contact, op een dieper niveau. Het kunnen delen hiervan met een partner of een naaste is prachtig. https://www.mindtravellers.com/faq?questionId=0196a909-d117-4e41-b342-dfefb3d834a5&appDefId=14c92d28-031e-7910-c9a8-a670011e062d
Bij MindTravellers vertegenwoordigen we de traditionele kennis met moderne wetenschap. Wij hebben geen Shamanen maar kundige facilitators die werken met muziek, die energetisch gevoelig zijn en vooral met passie en compassie jullie reizen begeleiden. Er is zeker ruimte voor het mystieke en de spirituele ervaringen die mensen vaak meemaken- wij laten het echter over aan het proces dat zich ontvouwt hoe de heling en kracht van het plantmedicijn zich ontvouwt, zonder onze invloed.
Dat begrijpen we. Het spannend vinden is prima en komt veel voor. Als je het echter eng vindt, dat is iets waar we je graag over willen spreken. We zijn er voor je, om al je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Het kan zijn, dat een truffel trip beter bij je past. Het overgeven van controle kan een innerlijke strijd zijn; we helpen je hiermee zo goed als dat kan.
Na aankomst drinken we eerst een kopje thee en stellen we ons aan elkaar voor. Vervolgens starten we met een ceremonie informatie sessie, deze duurt ongeveer een uur. Hierin leggen we uit hoe wij samenwerken met het plantmedicijn en met elkaar, hoe we zorgen voor veiligheid voor elkaar. Hierna kan iedereen zijn eigen vragen stellen zodat iedereen op zijn gemak met zijn reis kan beginnen. Vervolgens kan iedereen zijn matras gaan kiezen en openen we de dag-ceremonie.
De psilohuasca reis kan soms voor wat misselijkheid zorgen, dat komt veel minder vaak voor in vergelijking met Ayahuasca. Soms is er lichamelijk ongemak in het begin, dat zien wij als soms een letterlijke vorm van ‘overgave’. Daarna begint vaak een visuele fase waarbij je vormen en dingen kan zien op meerdere dimensies; het kan lijken alsof je zelf een vorm bent of onderdeel bent van iets dat je niet eerder hebt gezien. Probeer je op te stellen als een nieuwsgierige wetenschapper, die voor het eerst iets ontdekt.
Dat is niet noodzakelijkerwijs heel slecht. Misschien dat je iets meer kans hebt op misselijkheid of hoofdpijn. We adviseren je altijd zo ‘schoon’ en uitgerust mogelijk te komen.
De privé ceremonies beginnen om 09.00 en zijn rond 18.00 meestal klaar. De dag groep ceremonies start om 10.00 tot de dezelfde dag ongeveer om 20.00 uur
Na de maaltijd en het napraten s’avonds is het fijn om te blijven slapen en de volgende dag de sharing mee te maken, het eerste deel van de integratie. Het slapen na de reis is een belangrijk deel van de verwerking. We bieden alle faciliteiten die nodig zijn om comfortabel te zijn, we hebben ook douches. Onze focus ligt op het waarborgen van een veilige en ondersteunende omgeving, zodat je na de ceremonie de tijd kunt nemen die je nodig hebt om weer in balans te komen. Dit kan gunstig zijn omdat je de gelegenheid hebt om de inzichten en ervaringen van de ceremonie in je dagelijks leven te integreren terwijl de herinneringen nog vers zijn. Je kunt rust nemen, reflecteren en de tijd nemen om bewust te zijn van de veranderingen die zich in jezelf hebben voorgedaan.
× Chat